Ny studieretning på Odense Tekniske Gymnasium: Kunstig intelligens

En verden af muligheder venter, og Odense Tekniske Gymnasium har et godt tilbud til unge: Drømmer du om at være i frontlinjen af teknologisk innovation? Er du fascineret af, hvordan computere kan lære og løse komplekse opgaver? Så er vores nye studieretning i kunstig intelligens lige noget for dig.

På Odense Tekniske Gymnasium (OTG) har man taget initiativ til en studieretning som ikke blot tapper ind i 'teknologiforståelse' i bredere forstand, men som vil give de unge en plads i forreste række. Læs herunder hvad man skriver i Odense - og læs meget mere hos Odense Tekniske Gymnasium.

 

Fra OTG til (kommende og nye) elever:

På denne studieretning vil du dykke ned i den fascinerende verden af AI. Du lærer om, hvordan computere kan genkende mønstre, træffe beslutninger og endda forudsige fremtiden! Vi udforsker både teoretiske og praktiske aspekter af AI, fra algoritmer og datalogi til etik og samfundsansvar.

Du får chancen for at arbejde med spændende teknologier som maskinlæring og neurale netværk og ser, hvordan de anvendes i alt fra smartphone-apps til avancerede robotter. Vores undervisning inkluderer hands-on projekter og samarbejde med førende virksomheder og institutioner, hvor du kan anvende din viden i den virkelige verden.

Tag det første skridt ind i en verden, hvor teknologi og menneskelig kreativitet mødes. Udforsk fremtiden med vores studieretning i kunstig intelligens!

Kritiske og etiske aspekter
I fag som kommunikation og IT samt programmering får du ikke kun tekniske færdigheder, men også indsigt i hvordan teknologi påvirker vores samfund og dagligdag. Du lærer at tænke kritisk om de etiske udfordringer, som følger med AI's avancerede kapaciteter.

Denne studieretning er ikke kun for dem, der kan programmere. Den er for alle, der er nysgerrige efter at forstå og forme den teknologiske fremtid. Så uanset om du allerede har en passion for teknologi, eller bare er nysgerrig efter at lære mere, er der en plads til dig her på Odense Tekniske Gymnasium.

Generativ AI
På studieretningen vil du møde og prøve kræfter med forskellige generative AI-modeller. Det er kunstig intelligens, der laver tekst, billeder, video og lyd, og du vil få viden om, hvordan teknologien virker i praksis.

Toning
Din studieretning vil have kunstig intelligens som omdrejningspunkt, og gymnasiefagene vil blive tilpasset til de nye muligheder. Det kan fx være, at du arbejder med vores interne sprogmodel på dansk eller laver billeder via Stable Diffusion. Med denne studieretning vil du ende ud med en studentereksamen, som i høj grad ser ind i fremtiden og arbejdsmarkedet.

EU funded project