Co-coders: Kodning for alle

Vil du gerne lære at kode? Er du nysgerrig på digitalisering og teknologi? Co-coders er et fællesskab for ALLE tech-interesserede – både nysgerrige nybegyndere såvel som professionelle udviklere!

Er du nysgerrig på kodning men synes, at det er for dyrt og tidskrævende at gennemføre et helt kursus? Har du erfaringer fra andre steder med at tage et kursus alene – online eller fysisk – og så alligevel ikke helt få det ud af det, du håbede? Så skal du kigge på Co-coders.

Co-coders er en online platform, der sigter efter at gøre læring af kodning tilgængeligt og sjovt for alle. Med et varieret udvalg af øvelser tilbyder platformen en unik mulighed for både begyndere og mere erfarne programmører. Som medlem af Co-coders har du også mulighed for både at læse og producere indhold til bloggen, der råder over en række artikler om nye teknologier, en tech-dansk ordbog, og inspirerende historier fra ligesindede kode- og tech-entusiaster.

Co-coders byder velkommen til et tech-fællesskab, hvor ALLE er velkomne. Alle? Alle! For alle skal have lige adgang til digitale kompetencer. Co-coders stimulerer nysgerrighed, vidensdeling og kompetenceudvikling ved at forbinde ligesindede og give adgang til hjælp og mentorer.

I 2017 blev Co-coders skabt af Lise Bach Lystlund og Ida Christine Andersen. Begge savnede et fællesskab, hvor man kunne nørde kodning og teknologi. I årene herefter udviklede Co-coders sig til at rumme sociale aktiviteter, der ville binde interesserede sammen socialt såvel som fagligt. Det er blevet til blandt andet code nights, Tech Tales og inkluderende kodningskurser. I dag består teamet af Lise Bach Lystlund, Jonas Sepstrup og Jon Bæk Bomme.

En af de største fordele ved Co-coders er, at det er en platform for alle. Uanset om man ønsker at lære kodning som en del af sin uddannelse, sit arbejde, man ønsker at opdatere sine færdigheder, eller bare gerne vil lære kodning af ren og skær interesse, kan man finde øvelser, der passer til ens niveau og interesser. Co-coders platform rummer et katalog af guides der hjælper den enkelte interesserede i retning af det kursus eller de kurser, der er allermest relevant(e). En Tech-dansk ordbog vokser i omfang på platformen, hvor enhver bliver klogere på emner, som det er svært at komme udenom for tiden, ChatGPT, AI eller Machine Learning og andet er blot eksempler.

Og dertil er der mulighed for at blive en del af kodningsgrupper, hvor man frit kan sparre med sine med-kodere hos Co-coders. Grupperne mødes online og on-site, og her hjælper man alle godt igennem på rejsen. 

Endelig tilbyder Co-coders også muligheden for at få personlig feedback og støtte fra trænere og mentorer - en fantastisk måde at forbedre ens færdigheder og få feedback fra eksperter på feltet.

I en tid, hvor kodning endnu bliver mere vigtigt i både erhvervslivet og samfundet generelt, er Co-coders en værdifuld ressource for alle, der ønsker at lære denne færdighed. Med sin brede vifte af øvelser, interaktive funktioner og personlige feedback er denne platform en god måde at komme i gang med kodning og programmering, og i tillæg til platformen udgør fællesskabet omkring Co-coders en stærk følgegruppe. Rundt om dem står en kreds af samarbejdspartnere og virksomheder, der stiller med undervisere og sparringspartnere, mentorer og andet.

Du kan allerede nu komme i gang med kodningen og blive medlem hos Co-coders!

Privat
26. marts 2023
EU funded project