Aarhus universitet afholder gratis IT-Camp for piger d. 16. til 18. oktober.

IT-Camp for piger bekæmper fordommene og viser at IT også er for kvinder. Bag det frivillige projektet står flere af landets universiteter

Kvinder og it-ledelse stemningsbillede

Aarhus universitet gentager succesen for 20. år i træk, når de i efterårsferien afholder IT-Camp for piger. På campen kan piger, der går i gymnasiet eller har sabbatår, prøve kræfter med fagene datalogi og IT produktudvikling. Det kræver ingen tidligere erfaring, blot lyst til at prøve kræfter med forskellige teknologier. Campen arrangeres af frivillige datalogi studerende, på forskellige stadier af deres uddannelse. De frivillige kan give et godt indblik i, hvad det vil sige at studere datalogi, samt videreformidle deres viden om datalogi.

De tre dage er fyldt med spændende forelæsninger, workshops, virksomhedsbesøg og møder med forskellige rollemodeller fra både studier og virksomheder. Naturligvis er der også sat tid af til sjove sociale aktiviteter. Som deltager behøver du ikke bekymre dig om kost og logi, det er dækket. Du kan altså deltage i eventet ligegyldig, hvor i landet du kommer fra. Eventet er ovenikøbet helt gratis at deltage i.

Formålet bag IT-Camp for piger er at bekæmpe fordomme om IT-branchen og vise unge piger, at IT bestemt også er for kvinder, som flere af de kvindelige arrangører også kan bekræfte. Udover at være en mulighed for at få nye kompetencer eller udvikle dem man allerede har, så kan man her blive en del af et socialt fællesskab af piger, der deler samme interesse for teknologi. 

Programmet for 2024 er ved at finpudses, men man kan holde øje med opdateringer inde på deres hjemmeside, på deres Facebook eller Instagram. Her kan man også se programmet for forrige år.  

IT-Camp for piger på andre universiteter

DTU er et af de andre universiteter der også afholder IT-Camp for piger med samme format. Programmet og datoerne varierer fra universitet til universitet. Deltagere kan dermed tilmelde sig flere camps i løbet af året og lære nyt på de forskellige camps. På DTU's camp er fokus på matematik, programmering og logik til problemløsning. Dato er ikke fastlagt endnu, men du kan følge med på deres hjemmeside her og læse mere.

AAU har netop afholdt deres Camp i maj. Deres tema var i år kunstig intelligens. De planlægger dog allerede endnu en camp til efteråret, denne gang ved deres campus i København. Læs mere om projektet på deres hjemmeside.  

SDU afholdte deres IT-Camp i marts, som et 2 dages arrangement, tilrettelagt af uddannelserne Datalogi, Kunstig intelligens, Software Engineering (civilingeniør) og Software Engineering (diplomingeniør). Læs mere om årets camp her.

EU funded project